person_outline
search

Geld lenen zakelijk

Geld lenen

Een zakelijke lening maakt het mogelijk om als ondernemer, al dan niet startend, een lening af te sluiten. Deze lening wordt in de meeste gevallen gebruikt om in de aanschaf van een bedrijfswagen te kunnen voorzien. De zakelijke lening kan oplopen tot 150.000 euro, maar dit is afhankelijk van de bank waarvoor gekozen wordt.

Lening

Veel ondernemers sluiten een lening af wanneer ze met hun bedrijf starten. Er is nu eenmaal geld nodig voor bedrijfsruimte, een of meerdere auto’s, promotie en personeel. Een lening is daarom een heel logische stap.

Ten gunste van het bedrijf

Een financiële ondersteuning in de vorm van een zakelijke lening is vandaag de dag een noodzaak om succesvol te kunnen ondernemen. Toch is het op het moment vrij lastig een zakelijke lening rond te krijgen. Banken hebben weinig vertrouwen na de voorbije crisis en doen voorzichtig. Als ondernemer heb je het niet makkelijk om een zakelijke lening los te krijgen.

Toetsing

Om een zakelijke lening los te krijgen, zul je als bedrijf worden getoetst. Je moet aan enkele voorwaarden voldoen, wil de bank overwegen je een lening te geven. Wanneer je aan deze toetsing hebt voldaan, is de kans op een lening weliswaar groter, er zijn ook strenge en strakke voorwaarden aan verbonden.

Voorbereiding

Als je van plan bent een zakelijke lening af te sluiten, is het goed om je voor te bereiden. Een berg aan bewijs en feiten die je onderneming ten goede komen, kunnen daarbij helpen. Als het ware moet je jezelf presenteren als een gezond en groeiend bedrijf. Zorg ervoor dat de bank vertrouwen krijgt in je onderneming. Bij deze voorbereiding kun je de hulp inschakelen van een financieel expert of een coach. Deze weet raad met het loskrijgen van een zakelijke lening en kan je daar het beste bij helpen.